Selvskade

Hvis man skader sig selv, er det fordi man har det skidt indeni, og det kan der være 1000 forskellige grunde til.

Selvskade kan give et ’quick fix’, når man har det dårligt, men det virker ikke ret lang tid ad gangen og

løser ikke de problemer, der gør at man har det skidt.

Det kan være farligt at skade sig selv og også give blivende ar. Hvis du er selvskadende, er du langt fra alene, og det sker for både drenge og piger. Men der er andre og mere langvarige muligheder for at få det bedre, så der er altså lys for enden af tunnelen.

Hvis du føler dig ensom, kan du måske gå og tænke, at du er den eneste, der har det sådan her. Sådan er det ikke. De fleste kommer på et eller andet tidspunkt i livet ud for at føle sig ensomme. Men det er en svær situation, for hvis man synes man er helt alene i verden, hvem er det så, man kan tale med om det, så man kan få det bedre? Og er jeg underlig, hvis jeg føler mig ensom, selvom jeg ikke er alene?

Det at skade sig selv, kan måske give en midlertidig ro. Ofte bruges den fysiske smerte for at slippe af med den psykiske smerte, fordi det er noget, der kan styres og som kan ses. Det er mere konkret at forholde sig til. Nogle skader også sig selv, fordi de ikke ønsker at være her mere. Hvis du går med sådan nogle tanker, er det rigtig vigtigt, at du søger og får hjælp.

Selvom det at skade sig selv kan give en lykkefølelse, er det ikke sundt at skade sig selv, og det kan give varige mén og ar.

Måske kan du også komme til at skamme dig og bruge ekstra kræfter på at ville holde det hemmeligt, at du Uanset hvad har måderne at skade sig på kortvarig effekt for det løser ikke de problemer, du har. Det kan desuden være rigtigt svært at holde op igen, fordi man kan komme til at savne den måde, det har virket på. Du kan også kontakte Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade på www.lmsos.dk

  • Du er ok. Du skal ikke skamme dig.
  • Finde en skov eller noget åbent vand at råbe ad.
  • Slå i puder/dyner/boksebold.
  • Skrive ned, hvordan du har det f.eks. dagbog.
  • Tale med nogen.
  • Du er altid velkommen i BACKSTAGE
Det kan være nogle voksne, du har tillid til - f.eks. dine forældre eller en lærer - som kan give dig støtte, hjælpe dig og give dig gode råd.

Hvad kan jeg gøre?

Det er vigtigt at fortælle til nogen, at du skader sig selv, og få snakket om det. Det kan være nogle voksne, du har tillid til - f.eks. dine forældre eller en lærer - som kan give dig støtte, hjælpe dig og give dig gode råd.

Sammen kan I måske finde andre og bedre måder at lindre og håndtere dine smerter på. Hvis du ikke har en voksen, du tør at sige det til, er du altid velkommen til at kontakte BACKSTAGE. Her er vi altid klar til at hjælpe, støtte og lytte, og det sker i dit helt eget tempo.